top of page
Zoeken

Duurzame Inzetbaarheid Verbeteren met Outeroffice: Ontdek de MDIEU-subsidie

In een wereld waarin het aantal mensen met een burnout nog steeds stijgt, en waar mensen later dan ooit met pensioen gaan, is het essentieel om de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers te waarborgen. Dit geldt nu meer dan ooit, en er is goed nieuws: elk Nederlands bedrijf heeft de kans om subsidie aan te vragen voor het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van je team. Deze kans valt onder de tijdelijke Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU), die loopt tot en met 2025.


Verhoog duurzame inzetbaarheid met Outeroffice

Investeer in duurzame inzetbaarheid met Outeroffice

Outeroffice is er om jou te helpen bij het verhogen van de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. In onze Learn away from work programma's brengen we deelnemers dichter bij de natuur, organiseren toegankelijke, maar uitdagende outdoor activiteiten en bieden ruimte om te werken. Dit resulteert in minder stress¹ ², een grotere creativiteit, verbeterde probleemoplossende vaardigheden³ en een algehele verbetering van gezondheid en welzijn. Ontdek hoe klant EY Tax profiteerde van onze aanpak.


Aanvullend bieden we ook maatwerk trainingen aan teams en individuen die duurzame inzetbaarheid vergroten, zoals persoonlijk leiderschap, gezond werken, kernwaarden en competenties. We doen dit samen met ervaren coaches en trainers. Lees meer over ons learn away from work aanbod op deze pagina.


Wat houdt de MDIEU-subsidie precies in?

Met de MDIEU wil de overheid bedrijven aanmoedigen om te investeren in duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Daarom is de bestaande subsidieregeling tijdelijk uitgebreid. Elk bedrijf is uniek, en de overheid begrijpt dat programma's moeten worden aangepast aan de bedrijfscultuur. Daarom kunnen bedrijven die een analyse maken en een activiteitenplan opstellen dat past bij hun specifieke behoeften, tot wel 50% van de kosten van het programma gesubsidieerd krijgen. Meer informatie over de MDIEU vind je op deze website.


De belangrijkste voorwaarden voor de subsidie op een rij:

 • Subsidieaanvraag is mogelijk van dinsdag 2 april tot vrijdag 26 april en van 2 september tot vrijdag 27 september 2024 voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid op de werkvloer verbeteren.

 • Het subsidieplafond voor dit aanvraagtijdvak is €250.000.000.

 • De aangevraagde subsidie is minimaal €75.000 (dit was €125.000)

 • Voor activiteiten rondom duurzame inzetbaarheid krijgen bedrijven 50 procent subsidie.

 • Onderdeel van de subsidieaanvraag is:

  • De analyse waarin je de knelpunten en problematiek rond duurzame inzetbaarheid beschrijft.

  • Een activiteitenplan bestaande uit activiteiten voor duurzame inzetbaarheid.

 • De projectperiode voor het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van werknemers mag uiterlijk tot en met 31 december 2025 lopen.

 • Als de subsidie wordt toegezegd, moet je aan een aantal administratieve verplichtingen voldoen. Meer informatie daarover vind je op deze website.


De MDIEU biedt kortom een mooie kans om te investeren in de toekomst van je medewerkers en je organisatie. Duurzame inzetbaarheid is de sleutel tot een gezonde en succesvolle werkomgeving. Wil je dit ook voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.
Comentarios


bottom of page